Noe i meg er sterkere enn jeg

Astrid Høgevold fekk anoreksi då ho var berre 12 år gammal og dei seks neste åra i livet hennar var ein einaste lang kamp mot sjukdomen.

I boka «Noe i meg er sterkere enn jeg» gjev ho oss eit levande og intens bilde av kva som går føre seg i hovudet på ei ung jente med veldig alvorlig anoreksi. På det verste er ho så sjuk at ho trudde at alt omkring henne inneheldt kaloriar, inkludert lufta, vatnet og tinga ho tok på. Ho personifiserer sjukdommen som ei kraft i henne sjølv som ho kallar for djevelen. Det er djevelen som styrer, bestemmer, fortel henne at ho må bli flinkare, springe meir, ete mindre, bli tynnast, bli som beina i eit røntgenbilde…. Det er djevelen som bestemmer, utan djevelen er Astrid ingen.

Astrid Høgevold fortel intenst og ærleg om alle sidene ved å leve med alvorleg anoreksi. om jernhard sjølvdisiplin, om tvangsprega trening, om tvangsforing med sonde, om kor kreativ ein sjølvskadar kan vere for å finne noko å kutte seg opp med, om opphalda på ungdomspsykiatrisk institusjon, og om prosessen ho måtte igjennom for å bli frisk.

Med ein så ung forfattar og såpass liten avstand i tid til hendingane boka skildrar kunne dette fort blitt ei sentimental stakkars-meg-bok, men det er det ikkje.  Astrid Høgevold har skrive ei veldig, veldig god bok.

Dette skriv andre om boka og forfattaren:
Liv og død i samme hode – Vårt Land
Noe i meg er sterkere enn jeg – NRK
Skulle bli tynnast av alle – ABCnyheter

Advertisements

3 responses to “Noe i meg er sterkere enn jeg

  1. Tilbakeping: Still reading « Mostraum

  2. Tilbakeping: Dei 12 beste i 2009 | Tanz

  3. Tilbakeping: The 12 best of 2009 « Mostraum

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s