Kulturhistorie og arkeologi på nett

Det blir stadig meir kulturhistorisk og arkeologisk materiale tilgjengeleg på Internett, og her er litt av det.

Kulturhistorisk vegbok for Hordaland er digitalisert og kan finnast på Internett. Ein kan gå inn via Landskap, tema og kart og finne artiklar frå forskjellige delar av Hordaland.
Etterkvart skal også Naturhistorisk vegbok for Hordaland leggast ut på nettstaden,  og kanskje også verk som Vestlandets historie.

På nettstaden Digitalt fortalt, http://www.digitaltfortalt.no,  møter vi ukjente, morsomme, triste, spennande og gripande historiar knytta til forskjellig kulturminne i heile Norge. Det går an å søke på området ein er interessert i. Førebels er det lite å hente på Askøy, men ganske mykje frå Bergen.

Universitetsmuseenes arkeologiske samlinger på nett.
Universitetsmusea har lagt informasjon om mykje av sine arkeologiske samlingar ut på Internett. Ein kan søke via kart eller tidslinje i tillegg til utvalde godbitar. Personleg syns eg nettstaden har  mykje bra innhald, men at søkefunksjonen er litt krøkkete.

Kulturnett Norge famnar om alt mulig som har med kunst, kultur og kulturhistorie i Norge å gjere.  Her kan du søke etter kunstnarar, finne nettutstillingar, kulturinstitusjonar, finne ut kva som skjer i kulturkalenderane m.m.  Her i Hordaland har vi også vårt lokale Kulturnett Hordaland som blir drifta av Hordaland Fylkeskommune.

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s