Nye dvd’ar på Biblioteket

Dei siste dagane har vi fått inn nokre nye filmar på biblioteket. Dei handlar hovudsakleg om krig, krim og humorgrøss.

Krig

Flags of our Fathers : her blir vi med amerikanske styrkar under eit av dei største slaga i Stillehavet under 2.verdskrig. På øya Iwo Jima prøver amerikanarane å erobre festningen og dei to flystripene som er under japansk kontroll. Slaget om Iwo Jima varer frå 19.februar til 16.mars 1945. Det kosta over over 18000 japanarar og nesten 7000 amerikanarar livet. Bildet av det amerikanske flagget som blir reist på ein fjelltopp på øya er eit av dei mest kjente bileta frå 2.verdskrig. Vi blir med dei tre overlevande av soldatane som reiste flagget. Dei returnerer heim til ein heltestatus dei ikkje kjenner at dei fortjener. Filmen blei nominert til to Oscar.

Letters from Iwo Jima: I denne filmen er det den japanske sida av slaget som blir fulgt. Mange år etter slaget blir fleire hundre brev gravd opp på øya, og gjennom dei blir vi kjent med soldatane som kjempa på den japanske sida.  Dei var sendt til øya vel vitande om at dei truleg aldri kom heim igjen. Dei hadde lite å forsvare seg med, men heldt likevel ut i lang tid. Av alle dei mange tusen japanske soldatane på øya blei berre 216 tatt til fange. Filmen blei nominert til 6 Oscar og vant 1.

The Hurt Locker: Igjen er vi i krig, men denne gongen er vi i Irak. James er ny sersjant for ei gruppe elitesoldatar som har ansvar for å desarmere bomber. Han overraskar sine to underordna med å sende dei ut på veldig risikofylte oppdrag i ein urban krigssone der nesten kva som helst kan vere bomber. Det virkar ikkje som om James er redd for å dø. Filmen blei nominert til 9 Oscar og vant 6 av dei, m.a. for beste film, beste originalmanus og beste regi.

Krim

Gudfaren – del I, II og III: Dei tre filmane fortel historien om tre generasjonar av mafiafamilien Corleone gjennom fleire generasjonar. Filmane vekslar mellom familieliv og den brutale kriminaliteten som familien er involvert i.  Del I var nominert til 11 Oscar og vant 3, del II var nominert til 11 Oscar og vant 6 og del III var nominert til 7 Oscar.

Humor/Grøss/Musikal

The Rocky Horror Pitcture Show: Brad og Janet er eit ungt og uskyldig nyforlova par frå midtvesten. På veg til ein tidlegare lærar for å feire forlovinga får dei motorstoppp og tar seg fram til eit mystisk slott. Slottet er fullt av skapningar frå planeten Transsexuell i galaksen Transylvania. Brad og Janet er først frastøtt av det dei opplever, men blir begge forført av Frank-N-Furter. Dette er kultfilmen over alle kultfilmar med si heilt eiga blanding av humor, grøss og musikal.

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s