Nytt i dvd-hylla

Denne veka har vi fått følgande nye filmar i dvd-hylla.

Twilight 2 – New Moon

Twilight-sagaen heldt fram. Edward og familien hans har flytta frå den lille byen for å beskytte Bella mot farane som ligg i deira verd, men Bella sitt begjær etter å bli gjenforent med Edward gjer at ho stadig tar større sjansar. Tilfeldigvis kjem Bella ansikt til ansikt med ein tidlegare dødsfiende og blir redda av ein flokk overnaturlig stor ulvar. Det blir klart at Bella stadig er i livsfare….

Vi har sjølvsagt den første Twilightfilmen også, og bøkene som filmane er bygd på.

Mørk blå, nesten sort

Jorge er i 20-åra, men bur framleis heime hjå foreldra i Madrid. Han vågar endeleg å fortelje far sin at han ikkje vil følge i faren sine fotspor og bli vaktmester, men heller vil få seg ei utdanning. Men Jorge har også ein bror. Broren sit i fengsel og treng ein tjeneste frå Jorge. Broren sin kjæreste, som også er innsatt, vil ha eit barn – og Jorge sin bror er steril…

Det levende slottet

Sofie er ei ung jente som blir forheksa av Ødeheksa og trylla om til ei gammal dame. For å bli ung igjen må ho bli venn med ild-demonen Calcifer og fri han frå trollmannen Haurus si makt. Ho får seg jobb på Haurus sitt levande slott og oppdagar at Haurus sitt rykte som ond trollmann (han skal visstnok ha for vane å ete hjertene til vakre unge jenter) nok er betydelig overdreve.

Biblioteket har bestilt boka Howl’s moving castle som filmen er basert på og vi har også nokre andre gode fantasybøker av forfattaren Diana Wynne Jones.

Det levende slottet er ein såkalt anime-film, ein japansk animasjonsfilm. Du kan lese meir om denne filmstilen i boka Anime som du kan finne her på ASVbib.

Oppvåkningen

I 1969 byrjar Dr. Malcolm Sayer som lege på Bainbridge hospital i New York. Han oppdagar at sjukehuset har ein avdeling med pasientar som har vore katatoniske etter å ha fått hjernebetennelse mange år tidlegare. Etter forsøk med nye medisinar byrjar pasientane å vakne.

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s