Blogging av Jill Walker Rettberg

Jill Walker Rettberg er førsteamanuensis på Universitetet i Bergen og forskar på korleis folk fortel historiar på Internett. Ho har blogga på bloggen jill/txt sidan hausten 2000, først på ei blanding av norsk og engelsk og etterkvart hovudsakleg på engelsk.

Då Jill i 2008 utga boka Blogging så tenkte eg med ein gong at den skulle eg lese. Dessverre har det tatt eit par år å komme så langt, men då eg første gjorde det så var boka absolutt verd å lese.

Dette er ikkje ei lærebok i korleis ein skal blogge, men ein gjennomgang av sosiale media sin funksjon i samfunnet med spesiell vekt på blogging. Boka tar for seg «journalistiske» og politiske bloggar, personlege bloggar, firma- og institusjonsbloggar, m.m. og ser på dei forskjellige sine forskjellar, likheiter og samfunnsrollar.

I tillegg til ei oversikt over bloggarsjangeren tar boka for seg blogginga sin historie og forhold til andre typar online og offline media.  Boka er på engelsk, men er rask og grei å lese uansett. Faktisk så kjapp og grei å lese at eg gjerne vil gå gjennom den igjen og bruke litt tid på å stoppe for å utforske dei omtalte bloggane nærmare (dei av dei som framleis er tilgjengelege iallfall).  Heldigvis har forfattaren vore omtenksam nok til å liste opp alle dei omtalte bloggane bakerst i boka.

Som sagt kom boka ut i 2008, og ting skjer fort på Internett. Diskusjonen om m.a. Facebook ber preg av at ting har skjedd på Facebook sidan 2008, men dette er ikkje noko stort minus sidan Facebook ikkje er noko hovudemne i boka. Det same gjeld truleg den veldig korte delen om korleis ein startar sin eigen blogg, men dei to sidene hoppa eg rett og slett over sidan eg har sett opp nokre bloggar etterkvart.

Veldig god bok for alle som er interessert i sosiale media generelt og blogging spesielt.

Jill har m.a. også publisert ein artikkel der ho skriv om å bruke bloggar i undervisning av studentar.

Dette syns andre om boka:

Advertisements

2 responses to “Blogging av Jill Walker Rettberg

  1. Tilbakeping: Bokoppsummering, igjen… « Tanz

  2. Tilbakeping: Tanker om offentlighets- vs privatsfæren, del 1 | Disige blikk på sosiale medier

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s